Upravljanje Promjenom

Date: 2013-07-04 Category: ,

Contact Us!

[contact-form-7 404 "Not Found"]
change-management2

U današnjem svijetu koji je zasnovan na razmjeni znanja, a pogođen je krizom, jedino promjena je nepromjenljiva. Kao menadžer, Vi možete biti aktivan učesnik ili čak predvodnik korporativnih promjena. Ovaj trening Vam pruža znanje o najsuvremenijim pristupima i praktičnim alatima za uspješno upravljanje promjenama.

POSTOJI VELIKA VJEROJATNOST ZA NEUSPJEH i propast kompanija ukoliko se ne prilagode promjenljivom okruženju ili se ne počnu kretati novim smjerovima. Promjene uzrokovane od strane bilo kakvih eksternih ili internih faktora i snalaženje u novonastalim situacijama su centralni dio svih menadžerskih poslova. Većina teorija i pristupa o upravljanju promjenama se odnose isključivo na nivo top menadžmenta. To znači da oni pružaju metode i rješenja za one koji sprovode promjene u kompaniji (koji se nalaze na nivou implementacije promjena). U skladu sa našim iskustvom, uglavnom srednji i operativni menadžment se suočava sa problemima, a ne top menadžment, koji kada su promjene već uvedene, oni samo trebaju da im se prilagode, a u stvari ih ne vode.

KADA BISTE TREBALI BIRATI između uloge lidera i sljedbenika, sigurno biste željeli da postanete reformator! Kako možete da idete u korak sa ubrzanim tokom informacija korporativnih promjena? Koje liderske trikove i motivacijske alate bi upotrebljavali da biste se izborili sa otporom kolega prema promjenama? Što možete učiniti kako biste izbjegli neuspjehe pokušaja reinženjeringa da vaš rad i trud bude okrunjen uspjehom?? Naš dvodnevni program Vam pruža najsuvremenije pristupe i praktične alate koji će Vam pomoći da pronađete odgovore na ova i slična pitanja.

Do završetka programa, polaznici će naučiti kako da razumiju i prihvate nužnost promjene, primjene suvremene tehnike upravljanja promjenom, procjene i efikasno rješavaju problem otpora svojih kolega prema promjeni.

Potencijalni napredni programi

Upravljanje Promjenom – radionica

Upravljanje Promjenom – timski koučing

Tečaj Asertivne Komunikacije