EQ Emocionalna inteligencija

Date: 2013-07-04 Category: ,

Contact Us!

[contact-form-7 404 "Not Found"]
eq-emotional-intelligence2

Što je to što nam je neophodno za izgradnju uspješne karijere, a još uvijek se ne uči na fakultetu? Naš trening Emocionalna inteligencija za temu ima ovu nevidljivu moć bez koje bi i najgenijalniji umovi bili osuđeni na propast. Samo oni pojedinci koji su sposobni da razumiju druge ljude, njihovu situaciju i motivaciju, i koji su sposobni da se povežu, komuniciraju ili budu dobri lideri uz pomoć ovog znanja koje posjeduju, samo oni mogu biti uspješni u zajednicama kojima pripadaju.

DANAS JE POJEDINCU POTREBNO VIŠE NEGO IZVANREDNO ZNANJE o postizanju rezultata na radnom mjestu. Sposobnost pretvaranja znanja u radni učinak u okviru zajednice je odlučujući faktor za uspeh. Osobnost ne može biti podijeljena na dva dijela. Intelekt i emocije su usko povezani, i pritom su nezamjenljivi faktori uspjeha na radnom mjestu. Ipak, u velikom broju slučajeva mi smatramo da donosimo veoma racionalne odluke na osnovu svega što smo naučili tijekom školovanja. U većini slučajeva, u temelju naših odluka nalaze se upravo emocije, čak i kada su u pitanju odluke koje se na prvi pogled čine izuzetno racionalnim.

NAKON KRATKOG ISTRAŽIVANJA na treningu, ispitati ćemo relaciju između emocija i radnog učinka, i na osnovu odgovarajućeg znanja o sebi uspostaviti ćemo temelje za samopouzdanje i dobre odnose sa kolegama. Naučiti ćemo kako na pravi način razumjeti i izboriti se sa vlastitim emocijama, upoznati se sa nivoima empatije, i utjecati na emocije i radni učinak naših kolega.

Na kraju programa, polaznici će biti sposobni da prepoznaju i suoče se sa vlastitim i emocijama drugih ljudi, povećaju svoj utjecaj i efikasnost komunikacije i njeguju i privatni i poslovni život.

Potencijalni napredni programi

Motivacija 3.0 – unutrašnja snaga

Ravnoteža poslovnog života

Insights Osobna Efektivnost

Asertivna komunikacija