Let života sa Boeing-om 737

Date: 2013-07-04 Category: ,

Contact Us!

[contact-form-7 404 "Not Found"]

„Dame i gospodo, dobrodošli na Lufthansin let 1341 od Bratislave do Düsseldorf-a. Naš let će trajati približno 2 sata, i tom prilikom ćemo preletjeti zračni prostor Slovačke, Češke republike i Njemačke. U ime naše kompanije, želimo vam udoban let.“

LET ŽIVOTA SA BOEING-om 737 je kompleksna vježba zasnovana na iskustvu, koja ima za cilj provjeru vještina strateškog planiranja polaznika, kao i njihovu sposobnost suradnje unutar tima i obavljanje zadataka pod pritiskom vremenskih rokova u nepoznatom okruženju.

TIJEKOM UZBUDLJIVOG PROGRAMA SIMULACIJE LETA putnici se uvode u atmosferu komercijalnog leta uz pomoć trenera koji igra ulogu stjuarda. Nakon ukrcavanja, avion uspješno poleće i dostiže planiranu visinu normalnog leta. Sat prije planiranog sletanja, stjuard obavještava putnike o incidentu koji se desio u pilotskoj kabini; naime, piloti su se otrovali hranom i autopilot je preuzeo komande aviona. Stjuard nije veoma iskusan, a stanje pilota zahtjeva njegovu stalnu pažnju. Dakle, sudbina Boeing-a je sada u rukama putnika, koji od tog trenutka moraju da preuzmu odgovornost za spuštanje na aerodrom u Düsseldorf-u.

PREUZIMANJEM ULOGA U OVOJ SIMULACIJI LETA polaznici će imati priliku da provjere svoje sposobnosti kroz nekonvencionalan i zabavan oblik timske aktivnosi. Nakon završetka simulacije, polaznici će biti u stanju napraviti usporedbu ove vježbe sa svojom stvarnom situacijom na radnom mjestu, čime će steći sve preduvjete za primjenu novostečenih znanja u vlastitom okruženju.

Nakona završetka programa polaznici će biti u stanju  da povećaju svoju efikasnost u donošenju odluka, i unaprijede nivo suradnje i komunikacije, kako na osobnom, tako i na nivou čitave organizacije.

Potencijalni napredni programi

Karipska avantura

Trka automobila na Kubi

Upravljanje promjenama