Inovativno razmišljanje

Date: 2013-07-04 Category: ,

Contact Us!

[contact-form-7 404 "Not Found"]
innovative-thinking2

Za većinu kompanija je karakteristično da ima puno odličnih ideja, međutim broj inovativnih procesa koji se uspješno realiziraju je minimalan. Polaznici našeg programa će shvatiti da se u današnje vrijeme kreativno stvaranje novih vrijednosti od njih stalno očekuje. Tijekom obuke, oni će dobiti alate za individualno ili grupno razvijanje modernih rešenja i naučiti kako da prodaju svoje ideje.  

‘AKO NISTE SPREMNI DA PRIHVATITE DA NISTE U PRAVU, ONDA NIKADA NEĆETE BITI U STANJU DA SMISLITE NIŠTA ORIGINALNO’ – ovako je Sir Ken Robinson opisao kreativnost. Da bi dobili rješenje koje ima neku vrijednost na osnovu dobre ideje, potrebno je istovremeno djelovanje slijedećih faktora: aktivnost svih neophodnih funkcija mozga, hrabrost da se razmišlja drugačije od okoline, okruženje koje inspirira i pruža podršku, i konačno integrirani proces implementacije kojim se adekvatno upravlja, kao neizostavni element uspješne inovacije.

DA BI USPOSTAVILI USPJEŠNE INOVATIVNE PROCESE neophodno je obaviti objektivnu analizu lanca vrijednosti organizacije u oblasti inovacija i organizirati interne konzultacije u cilju izbora strategije za uvođenje inovacija, od lansiranja ideje do prodaje prvog poslovnog rešenja. Postoji odvojeni dio koji se bavi metodama prezentacije rješenja, kako bi se adekvatno prezentirale prednosti/nedostaci i ubijedili direktori da ih prihvate.

Nakon pohađanja ovog programa, polaznici će biti u stanju da svjesno daju više novih ideja i prijedloga, a primjenom novih tehnika za rješavanje problema oni će doprinositi inovativnijem funkcioniranju organizacije.

Programi koji se preporučuju kao nastavak ovog programa

Profesionalna prezentacija: Priprema

Profesionalna prezentacija: Izvođenje