Tehnike intervjuiranja

Date: 2013-07-04 Category: ,

Contact Us!

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Interview_techniques_Head

“Ljudi su kao Mjesec – imaju tamnu stranu koju nikada ne pokazuju” – rekao je Mark Twain. Iz tog razloga je teško pronaći dobrog kandidata za upražnjeno mjesto u organizaciji. Nije lako ni tražiti ga na pravi način. Iznenađeni ste? Postoji ogromna razlika između dobrog i adekvatnog kandidata. Dobro strukturiran proces intervjuiranja i naš program su usredotočeni na ovog drugog. Moramo da uložimo dovoljno vremena u detaljnu pripremu, a pri tom ne smijemo zaboraviti da se proces ne završava donošenjem odluke o izabranom kandidatu!

NITKO SE NE RAĐA KAO PROFESIONALAC ZA INTERVJUIRANJE, ali se neophodne vještine mogu naučiti uz povećanje efektivnosti u radu. Program obuke prati razvoj ovih vještina „korak po korak“, izgrađujući efektivan proces regrutiranja prilagođen konkretnim potrebama. Polaznici će se upoznati sa važnošću pripremne faze, kao i sa koracima koje treba provesti i trikovima za analizu biografija, i tako naučiti da obave dobro strukturiran intervju. Polaznici će tijekom simulacije intervjua naučiti kako da postavljaju prikladna pitanja u odgovarajućem trenutku, analiziraju ponašanje i govor tijela kandidata, kao i da primaju osnovne poruke koje kandidat šalje.

UZ ODGOVARAJUĆU PRIPREMU I PRIDRŽAVANJE PRAVILA strukturiranog intervjua, stručnjaci za ljudske resurse i lideri u regrutiranju će moći predstaviti svoju kompaniju u najboljem svjetlu, poboljšati njen ugled i privući talentirane kandidate sa boljim kvalifikacijama.

Nakon pohađanja programa, polaznici će biti u stanju da povećaju efikasnost u procesu regrutiranja efektivnim planiranjem i pripremom kriterija za selekciju, primjenom odgovarajućih tehnika intervjuiranja i objektivnom evaluacijom kandidata.

Tečajevi koji se preporučuju kao nastavak programa

Profesionalna prezentacija: Priprema

Profesionalna prezentacija: Izvođenje