Upravljanje Udaljenim Timovima

Date: 2013-07-04 Category: ,

Contact Us!

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Managing_remote_teams_Head

Tom Allen, suradnik na MIT- u, više od 20 godina vrši istraživanja o radu i suradnji udaljenih timova. Podaci ukazuju na to da je vjerojatnost suradnje među ljudima manja od 10 % kada se nalaze na udaljenosti većoj od 15 m.

UDALJENI TIMOVI SU ISTINSKI PRIKAZ RADA U BUDUĆNOSTI. Danas organizacije postaju globalne i pružaju mogućnosti ljudima iz različitih gradova, država i kontinenata da rade zajedno. Ova „virtualna udaljenost“ donosi novi set izazova za lidere kada je u pitanju upravljanje timovima. Ovakva promjena donosi potrebu za novim načinom komunikacije pomoću novog tipa tehnologije koji je vođen  suvremenim sistemima i procesima. I naravno, sve gore spomenuto mora biti postignuto uz svijest o multikulturalnim razlikama unutar tima.

ONO ŠTO ČINI OVAJ TRENING POSEBNIM je to što je nastao u multikulturalnom okruženju udaljenih timova. Zbog toga ovaj program odiše i istokom i zapadom. Ono što ga čini efektivnim je činjenica da je nastao kao rezultat interakcije sa ljudima koji zapravo upravljaju udaljenim timovima: intervjuirali smo šest osoba iz različitih polja koji su nas upoznali sa ovom temom kroz osobna iskustva, dajući praktične savjete, opisujući izazove i najbolje načine rada. Program sistematično prolazi kroz sve izazove „udaljenosti“ uz praktične savjete i najbolje načine rada iz područja liderstva do područja korisnih menadžerskih procesa.

Do završetka programa, polaznici će naučiti da nadmaše nedostatak fizičkih sastanaka, kreiraju efektivan način suradnje kroz procese, norme tehnologije i komunikacije i postanu pravi, motivirajući lideri svog udaljenog tima.

Preduvjeti za pohađanje ovog programa
Suština liderstva

Potencijalni napredni programi

Multikulturalna Komunikacija

Efektivno Upravljanje Timom

Motivacija 3.0 – Unutrašnja moć