Sigurnost na radu

Date: 2013-07-04 Category: ,

Contact Us!

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Safety_Awareness_Head

Naš program mijenja stav zaposlenika prema sigurnosti u radu i uspostavlja sustav planiranja aktivnosti analize i upravljanja rizicima. Program dovodi do stvaranja uvjeta koji umanjuju rizik od pogreške i (trenira) obrazuje ljude da misle i djeluju na način da sprječavaju probleme koji su na ovaj način već rješeni.

ZAŠTO NE PRIMJEĆUJEMO OPASNE SITUACIJE? Iza svake nesreće postoje mnogi čimbenici koji joj doprinose, uzroci i sub-uzroci. Naše predodžbe su nas pogrešno usmjeravale. Lako je propustiti nešto što ne tražite …

MI KAO CILJ POSTAVLJAMO oblikovanje kulture organizacije, izvan okvira uobičajene sigurnosne obuke. Pomažemo polaznicima shvatiti da su pravila sigurnosti za njih, a ne protiv njih; nadalje im pomažemo da shvate da iza razvoja nesreća u većini slučajeva postoji ljudska pogreška koja se može ukloniti pažljivošću i svjesnim ponašanjem.

NAKON PROCESUIRANJA SLUČAJA “ZA DLAKU” polaznici usvajaju metode za sprječavanje nezgoda za rukovanje neočekivanim (hitnim) situacijama. Kao zatvaranje programa, oni čine pojedinačno dobrovoljno obvezivanje za povećanje sigurnosti neposrednog radnog okruženja.

Do kraja programa polaznici će shvatiti da iza nesreće, u većini slučajeva postoje ljudske pogreške koje se mogu eliminirati pažnjom i svjesnim ponašanjem.

Preduvjeti

Nema

Potencijalni napredni programi

  • “Leadership za sigurnost “
  • program – “Sigurni Hod”