Upravljanje stresom

Date: 2013-07-04 Category: ,

Contact Us!

[contact-form-7 404 "Not Found"]
stress-management2

Stres čini svakodnevnu pojavu u našim životima i nikada nećemo biti u stanju da ga u potpunosti iskorijenimo. Ono što je u našoj moći je da naučimo kako da se sa njim svjesno nosimo i kako da izbjegnemo frustracije i njegov loš utjecaj na naše zdravlje. Da bi smo to postigli moramo znati izvore našeg stresa, kako bismo ga uspješno savladali.

PRISUSTVO STRESA JE NEOPHODNO U POSTIZANJU DOBROG RADNOG UČINKA. Prisustvo stresa  nas može inspirirati i motivirati ako znamo efektivno s njim upravljati. Stres nam daje unutrašnju snagu da savladamo prepreke koje nam stoje na putu ostvarenja naših ciljeva i snova. Ipak, ako nije pod našom kontrolom , može da prouzročiti bolest, umanjiti našu radnu efektivnost, samopoštovanje i ravnotežu. Sve ovo se posebno odnosi na rukovoditelje i  menadžere koji su neprestano pod jakim pritiskom zbog visoko postavljenih ciljeva, kratkim i preciznim rokovima i odgovornosti koju su preuzeli na sebe u odnosu prema podređenima i donošenju važnih odluka. Što tada treba uraditi? Najprije treba prepoznati ovakve situacije i uspješno s njima upravljati.

PROGRAM ĆE NAM POMOĆI da izbjegnemo pretjerani utjecaj stresa kako  u našem privatnom, tako i u profesionalnom životu. Razlozi, faze, elementi osobne osjetljivosti su predstavljeni, o njima se razgovara i mjere se rješavanjem posebnih upitnika i odrađivanjem vježbi. Osnovni cilj ove obuke je da nam omogući da razvijemo efektivne strategije upravljanja stresom i da nas pouči tehnikama oslobađanja od stresa kako bismo ostali uravnoteženi i imali dobar učinak na svim životnim poljima.  Svjesno oblikovanje nivoa utjecaja stresa  i razvoj jake fleksibilnosti pomaže ljudima da rade zajedno u skladnoj radnoj atmosferi i tako očuvaju svoje fizičko i mentalno zdravlje.

Na kraju programa polaznici će biti u stanju da, utječu na individualni nivo stresa, da se bolje nose sa stresnim situacijama, i također prepoznaju znakove i svog i tuđeg stresa. Moći će izabrati i primjeniti najbolje strategije kako bi riješili situaciju.

Potencijalni napredni tečajevi

Individualni koučing

Timski koučing

Ravnoteža između poslovnog i privatnog života

EQ – Emocionalna inteligencija