Zatvoriti
 Zatvoriti

DEVELOR Hrvatska

Pregledajte sve kontakte
Upcoming events
Magazine  

Pronađeno u Usluge i rješenja

  • Unesite najmanje 3 znaka u unos pretraživanja kako biste pronašli rješenja.
Pregledajte Sve Usluge

Pronađeno u Resursima

  • Unesite najmanje 3 znaka u ulaz za pretraživanje da biste pronašli resurse.
Istražite sve Resurse
  Kontaktirajte nas
BUDITE agile, ne samo da RADITE agile

Vidimo kako tvrtke troše enormno vrijeme i novac na provođenje agilnih praksi, obuku scrum majstora ili zapošljavaju agile trenere. Međutim, unatoč svim naporima, 9 od 10 agilnih transformacija ne uspijeva stvoriti sposobnost prilagodbe promjenjivim tržišnim uvjetima. Ono što im često nedostaje je priprema svojih ljudi za izazove, zadatke i vještine novih uloga.

Organizacija, tim ili čak osoba ne postaje agile samo nakon završetka formalnog tečaja ili programa. Barem ne dok nisu sposobni provesti agilne principe u svojoj svakodnevnoj stvarnosti. Zbog toga često zapnu na razini da budu agile, a ne samo da rade agile

Insight 1

Novi prostup zahtjeva novi način razmišljanja

Živimo u VUCA (promjenjivom, nesigurnom, složenom, dvosmislenom) svijetu. To svakodnevno doživljavamo oko sebe. Važno je prepoznati da agile način rada nije samo modni trend, već jedan od načina za prevladavanje izazova s kojima se suočavamo u turbulentnim vremenima. Ovo prihvaćanje pomaže u rješavanju otpora kolega na agilnu transformaciju, posebno u borbi s raširenom organizacijskom nesklonošću promjenama.

Da bismo podržali tvrtke u pokretanju ove promjene i razvoju ispravnog načina razmišljanja, nudimo vrlo zanimljiv pristup učenja temeljeni na igrama – program VUCA Challenge. Tijekom ovog programa sudionici iskuse i razumiju izazove svijeta VUCA, nauče kako se nositi s tim izazovima kroz razne alate i tehnike te vježbaju tim i pojedinačne rutine temeljene na agilnom pristupu.

Insight 2

Biti agile i ne biti agile u isto vrijeme?

Agilna metodologija i agilno upravljanje projektima stječu sve veću popularnost. Metoda je nastala u razvoju softvera, ali je sada koristi sve više i više tvrtki izvan IT-a. Međutim, unatoč mnogim prednostima, agilni pristup ne smije se koristiti za svaku tvrtku i svaki dio poslovanja.

Za mnoge je tvrtke najbolje zadržati svoj tradicionalni model poslovanja, a istovremeno iskoristiti okretnost u odabranim projektima. Za to moraju identificirati prikladna područja za primjenu agilnih praksi i naučiti ljude kako biti agilni u organizaciji koja je i agilna i tradicionalna.

Related articles

Looking for help with Agile?

Pogovorimo se in zgradimo pravo rešitev za vas. Pustite svoje podatke in kmalu vas bomo kontaktirali.