Zatvoriti
 Zatvoriti

DEVELOR Hrvatska

Pregledajte sve kontakte
Upcoming events
Magazine  

Pronađeno u Usluge i rješenja

  • Unesite najmanje 3 znaka u unos pretraživanja kako biste pronašli rješenja.
Pregledajte Sve Usluge

Pronađeno u Resursima

  • Unesite najmanje 3 znaka u ulaz za pretraživanje da biste pronašli resurse.
Istražite sve Resurse
  Kontaktirajte nas
Prelazak na hibridni način dolazi skupa s rizicima i koristima

Kao transformacija vođena pandemijom, velik broj tvrtki planira i provodi hibridnu operaciju - dio zaposlenika radi u uredu, dok drugi rade od kuće. Ovaj novi operativni model pruža veću fleksibilnost osoblju i tako obećava veći angažman i produktivnost.

Osim značajnih koristi, postoje i značajni rizici. Rad hibridnih timova i organizacija zahtijeva novu vrstu stila vodstva i obnovljene rutine. Glavni faktori uspjeha implementacije su svjesno upravljanje promjenama i osposobljavanje menadžera i osoblja za novo normalno.

Insight 1

Kultura je na prvom mjestu

Revizija korporativne kulture, vrijednosti i normi logičan je prvi korak kada se ide hibridno kako bi se umanjio rizik od postojanja dvije paralelne kulture i rutine. Pregled trenutnih glavnih komponenata kulture trebao bi uključiti cijelu organizaciju. Internetska anketa o kulturi potvrđena prihvaćenim intervjuima za ispitivanje i fokusnim grupama dobro je polazište.

Ali promjena kulture ne vodi se riječima, ona se vodi djelovanjem. Ljudi ne mijenjaju svoja uvjerenja govoreći o tome, oni moraju doživjeti promjenu da bi vjerovali u nju i osjetili je. Nova kultura trebala bi osigurati koheziju i osjećaj pripadnosti bilo da vaši zaposlenici rade na daljinu ili u vašim uredima.

Insight 2

Suradnja je na ispitu

Suradnja i komunikacija tipično su Ahilova peta u organizaciji. Opterećenja i rizici se multipliciraju u udaljenim i hibridnim organizacijama. Moglo bi čak uzrokovati duboke frakcije ako se ne preduzimaju svjesni napori da se to spriječi. Morate poboljšati komunikaciju i suradnju unutar timova i između odjela, jer bi “razmišljanje u silosu” moglo potaknuti promjene.

Programi timske kohezije ključni su za jačanje suradnje, Team Sociomapping je izvrstan alat za procjenu i poboljšanje komunikacije i suradnje važnih timova.

Insight 3

Daljinski rad se može uvježbati

Hibridna operacija zahtijeva posebne kompetencije i menadžera i osoblja. Vaše kolege će biti osposobljene za dobru prilagodbu novom načinu rada s online i offline tečajevima. Programi obuke o tome kako voditi radnike na daljinu i hibridne timove pružaju odgovarajući set alata za glavne izazove vođa kod motiviranja, kontrole i supervizije.

Serija treninga “Učinkoviti zaposlenici u kućnom uredu” pružaju kolegama sve vještine i tehnike koje mogu povećati osobnu produktivnost u radu od kuće ili na daljinu.

Naša rješenja za Hibridni način Rada

Related articles

Looking for help with Hybrid Operations?

Razgovarajmo i izgradimo pravo rješenje za vas. Ostavite svoje podatke i uskoro ćemo vas kontaktirati.