Close
 Close

Develor International

Show all contacts
Upcoming events
Magazine  

Pronađeno u Usluge i rješenja

  • Please, type at least 3 characters in search input to find solutions.
Pregledajte Sve Usluge

Pronađeno u Resursima

  • Please, type at least 3 characters in search input to find resources.
Istražite sve Resurse
  Contact Us
Prelazak na hibridni način dolazi skupa s rizicima i koristima

Kao transformacija vođena pandemijom, velik broj tvrtki planira i provodi hibridnu operaciju - dio zaposlenika radi u uredu, dok drugi rade od kuće. Ovaj novi operativni model pruža veću fleksibilnost osoblju i tako obećava veći angažman i produktivnost.

Osim značajnih koristi, postoje i značajni rizici. Rad hibridnih timova i organizacija zahtijeva novu vrstu stila vodstva i obnovljene rutine. Glavni faktori uspjeha implementacije su svjesno upravljanje promjenama i osposobljavanje menadžera i osoblja za novo normalno.

Insight 1

Kultura je na prvom mjestu

Revizija korporativne kulture, vrijednosti i normi logičan je prvi korak kada se ide hibridno kako bi se umanjio rizik od postojanja dvije paralelne kulture i rutine. Pregled trenutnih glavnih komponenata kulture trebao bi uključiti cijelu organizaciju. Internetska anketa o kulturi potvrđena prihvaćenim intervjuima za ispitivanje i fokusnim grupama dobro je polazište.

Ali promjena kulture ne vodi se riječima, ona se vodi djelovanjem. Ljudi ne mijenjaju svoja uvjerenja govoreći o tome, oni moraju doživjeti promjenu da bi vjerovali u nju i osjetili je. Nova kultura trebala bi osigurati koheziju i osjećaj pripadnosti bilo da vaši zaposlenici rade na daljinu ili u vašim uredima.

Insight 2

Suradnja je na ispitu

Suradnja i komunikacija tipično su Ahilova peta u organizaciji. Opterećenja i rizici se multipliciraju u udaljenim i hibridnim organizacijama. Moglo bi čak uzrokovati duboke frakcije ako se ne preduzimaju svjesni napori da se to spriječi. Morate poboljšati komunikaciju i suradnju unutar timova i između odjela, jer bi “razmišljanje u silosu” moglo potaknuti promjene.

Programi timske kohezije ključni su za jačanje suradnje, Team Sociomapping je izvrstan alat za procjenu i poboljšanje komunikacije i suradnje važnih timova.

Insight 3

Daljinski rad se može uvježbati

Hibridna operacija zahtijeva posebne kompetencije i menadžera i osoblja. Vaše kolege će biti osposobljene za dobru prilagodbu novom načinu rada s online i offline tečajevima. Programi obuke o tome kako voditi radnike na daljinu i hibridne timove pružaju odgovarajući set alata za glavne izazove vođa kod motiviranja, kontrole i supervizije.

Serija treninga “Učinkoviti zaposlenici u kućnom uredu” pružaju kolegama sve vještine i tehnike koje mogu povećati osobnu produktivnost u radu od kuće ili na daljinu.

Our solutions for Hybrid Operation

Related articles

Looking for help with Hybrid Operations?

Pogovorimo se in zgradimo pravo rešitev za vas. Pustite svoje podatke in kmalu vas bomo kontaktirali.