Zatvoriti
 Zatvoriti

DEVELOR Hrvatska

Pregledajte sve kontakte
Upcoming events
Magazine  

Pronađeno u Usluge i rješenja

  • Unesite najmanje 3 znaka u unos pretraživanja kako biste pronašli rješenja.
Pregledajte Sve Usluge

Pronađeno u Resursima

  • Unesite najmanje 3 znaka u ulaz za pretraživanje da biste pronašli resurse.
Istražite sve Resurse
  Kontaktirajte nas

Rast u doba krize?
Nikakav problem!

CS-profilplast
Kompanija Profiplast Ltd. Osnovana je 1989. godine ulaganje delom mađarskog, delom nemačkog kapitala. Danas je ona prva na domaćem tržištu proizvodnje i ditribucije plastičnih i metalnih profila, koji se koriste u građevini i različitim industrijskim aktivnostima.

Izazovi menadžmenta

U jesen 2008. gosine, prvi talasi krize pogodili su građevisnku industriju i među njima i Profilplast. Do kraja jeseni ispostavilo se da je bilo nemoguće ostvariti kratkoročne planove napravljene tog leta. Norbert Tajti, dirketir kompanije smatrao je da rukovodstvo mora osmisli strategiju kao odgovor na krizu i u cilju porasta organizacione efikasnosti i prihoda kompanije. Cilj je bio razvoj efikasnijeg prodajnog modela, na osnovu kog bi Profilplast mogao da uveća obim prodaje i na domaćem i na izvoznim tržištima. Rukovodsotvo kompanije je shvatilo da bi bez brecizne dijagnoze samo zalečili simptome problema, a nedostatak strategije imao bi negativan efekat na organizaciju. Profilplast je tražio kompeksno rešenje za svoj složen problem i konsaltnig partnera koji poseduje više od jedne oblasti ekspertize i veliko iskustvo u

  • Strateškom planiranju
  • Razvoju efektivnosti prodaje
  • Upravljanju saradnjom
  • Organizacionom razvoju.

Profilplast je pronašao svog partnera u kompaniji Develor, koji im nije ponudio već gotovo rešenje problema, već je predložio stratešku saradnju zasnovanu na temeljnoj pripremi. Pri postavljanju strategije i u cilju efikasne saradnje, osim razvoja prodaje, bilo je veoma važno uskladiti promene sa aktivnostima u proizvodnom delu kompanije (proizvodnja, logistika, i garancija kvaliteta) for efficient cooperation. Za dotizanje ovog cilja,Develor je imao prave resurse i iskustvo.
[one_half]

Norbert Tajti
Direktor
Profilplast Ltd.

[/one_half]
[one_half_last][blockquote3]“Tražio sam konsalting partnera koji je u stanju da pruži svestrano rešenje za naše veoma složene probleme uz garantovane merljive rezultate.”[/blockquote3][/one_half_last]

Rezultati

[one_half]
Očekivanje od menadžmenta i vlasnika bilo je kreiranje efikasnijeg načina rada, kako bi Profil plast povećao svoj obim prodaje na tržištima na kojim posluje.
Razultat ovog razvoja u periodu između 2009. i 2011. godine, i na nacionalnom i na internacionalnom niovu, Profilplast je uspeo da uspešno poveća svoje prihode.
Sve u svemu, uspeo je da dostigne 33% porasta prihoda od prodaje. Razvojni program je dostigao svoje ciljeve i menadžment i vlasnici su bili zadovoljni rezultatima.

Povraćaj investicije

Za približno 3 godine Profilplast je uložio skoro 7 miliona mađarskih forinti (približno 23000 Eura) u razvojne programe obuke i konsalting. Ova investicija je dosta i uzvratila kompaniji, obzirom postignute ciljeve štednje i porasta prihoda tokom godina krize.
[/one_half]
[one_half_last]
CS-profilplast3
[/one_half_last]
 
[blockquote3]“Novac uložen u ovaj razvojni process se višestruko isplatio.”[/blockquote3]
[blockquote3]“Primećujem veliku količinu rezervi u kompaniji, čak i nakon 3 I po godinem I smatram da je Develor dobar partner za pretvaranje ovih potencijalnih rezervi u takmičarsko oruđe.”[/blockquote3]
 

Ukoliko želite da saznate više o našim poslovnim uspesima kontaktirajte nas: info@develor.com

Rukovanje hibridnim operacijama

Preuzmite najnoviju e-knjigu prepunu provjerenih savjeta o radu u hibridnom timu.

Povezani članci