Zatvoriti
 Zatvoriti

DEVELOR Hrvatska

Pregledajte sve kontakte
Upcoming events
Magazine  

Pronađeno u Usluge i rješenja

 • Unesite najmanje 3 znaka u unos pretraživanja kako biste pronašli rješenja.
Pregledajte Sve Usluge

Pronađeno u Resursima

 • Unesite najmanje 3 znaka u ulaz za pretraživanje da biste pronašli resurse.
Istražite sve Resurse
  Kontaktirajte nas

Razvijanje Regionalne mreže Talenata kompanije Sony
Merljivi rezultati Akademije Liderstva

CS-sony

Poslovni izazov

Supervizori i srednji menadžeri u kompaniji Sony u SCSE oblasti bili su generalno mladi ljudi, otvoreni, aktivni i  sa dovoljno stručnog i profesionalnog iskustva. Međutim, neki su imali ograničeno praktično iskustvo u upravljanu ljudskim resursima, i različito teorijsko predznanje. Očekivanja od tima srednjeg menadžmenta u Sony-ju značajno su se promenila tokom proteklog perioda, jer nisu dobili šansu da učestvuju u bilo kakvom strukturianom, razumljivom programu za razvoj veština. Situacija je bila takva da većina srednjih menadžera nije uspevala da uspostavi zadovoljavajuću poslovnu komunikaciju i relaciju sa kolegama. Svi oni rade u nekoliko država (Poljska, Slovačka, Češka Republika, Mađarska, Slovenija, Hrvatska, Srbija, Rumunija, Bugarska, Grčka).

Sony je želeo da unapredi i razvije osnovne veštine liderstva i kompetencija kod svojih mladih i entuzijastičnih supervizora i srednjih menadžera, stavljajući akcenat na intra – poslovnu saradnju u oblasti SCSE. Zato je kompanija Sony odlučila da pronađe odgovarajućeg saradnika koji bi zaposlenima obezbedio kompleksan razvojni program najvišeg kvaliteta i na pravi način upravljao svim radnim izazovima.

“Kada smo pre tri godine počeli da tražimo partnera koji bi nam pomogao da unapredimo liderske kapacitete u našem sistemu, trebala nam je kompanija koja može da:

 • Pruži visoko kvalitetan program na našim najvećim tržištima.
 • Održi program obuke, ali i da radi sa nama u fleksibilnom okruženju, orijentisanom ka ostvarivanju poslovnih rezultata, tako da na taj način možemo da postignemo pravi razvoj kompetencija zaposlenih.
 • Ponudi rešenje u potpunosti prilagođeno našoj korporativnoj kulturi i internim procesima.“

[one_half]

Imre Vadász
Regionalni direktor Odeljenja za ljudske resurse,
Sony Ltd, Centralna i Južna Evropa

[/one_half]
[one_half_last][blockquote3]“Veliko nam je zadovoljstvo da radimo sa Develorom, s obzirom na to da njihova rešenja u potpunosti zadovoljavaju navedene kriterijume, i što je još važnije, pokazali su težnju da sa svojim klijentima uspostave dugoročnu saradnju zasnovanu na poverenju i poslovnoj etičnosti.“[/blockquote3][/one_half_last]

Rezultat

Rezultati su – bez sumnje – izvanredni i za primer. Tim je napredovao u svim željenim aspektima.
[one_half]
Program za kompaniju Soni finalizovan je uz pozitivne utiske i veliko zadovoljstvo menadžera, stručnjaka za ljudske resurse i talentovanih zaposlenih u Soniju. Nakon uspešno sprovedenog prvog programa obuke, nova Akademija je pokrenuta 2012. godine. “Projekat je bio veliki izazov za Develor, obzirom na kulturalne razlike, različite stilove učenja i razvojne ciljeve učesnika. Insights Discovery izveštaji su bili ključni i pomogli su nam u razumevanju različitih preferencija polaznika obuke. Tim trenera uspeo je da razvije i pruži takav program koji zadovoljava i glavne potrebe tima, ali je i posebno usredsređen na potrebe pojedinaca.“ – rekao je Adrienn Szerémi, Menadžer za upravljanje projektima u kompaniji Develor.
Rezultati programa izmereni su u završnoj fazi Akademije, u obliku posebnog događaja za ocenjivanje efektivnosti. Ovaj proces omogućio je kvantifikovanje rezultata razvojnog programa. Događaj je obuhvatio sledeće aktivnosti:

 • Test znanja
 • Prezentacije učesnika
 • Ponovno procenjivanje i komentarisanje rezultata 360˚ fidbeka.

[/one_half]
[one_half_last]
[blockquote3]“Sarađujemo sa kompanijom Develor od 2009. godine u okviru Akademije. Obzirom na uspeh koji je postignut nakon završetka prvog programa, odlučili smo da nastavimo saradnju i omogućimo obuku narednoj grupi lidera u 2012. godini.“[/blockquote3]

Činjenice

 • Učesnici su predstavnici 8 različitih zanimanja
 • Sprovedeno je 8 modula u toku 1.5 godine
 • Program obuke omogućilo je 6 trenera iz 4 različite države

[/one_half_last]
CS-sony2
 

Ukoliko želite da saznate više o našim poslovnim uspesima kontaktirajte nas: info@develor.com

Rukovanje hibridnim operacijama

Preuzmite najnoviju e-knjigu prepunu provjerenih savjeta o radu u hibridnom timu.

Povezani članci